Korea.Kpop.K.Drama

2009 ben koreai drámákkal kezdtem az ismerkedést koreával, előszőr a történelmi sorozatok /volt vagy 50./

és itt jön aKpop 2010 első. Yoochun történelmi drámája,

  • Sungkyunkwan Scandal (KBS2, 2010) 3 OST ami teljesen elvarázsolt,
  • Found You.

    Too Love.

    It’s Separation to You, It’s Waiting for Me

    Kim Jae Joong, Park Yoo Chun,  Xiah Junsu of JYJ

    Kim Jae Joong

és itt keztem el kutakodni, kik Ők. Nyilván azonnal DBSK5 tag, akkor még nem is értettem hogy elváltak.Youtube és egy hét éjjel nappal hagllatás, nézés.

Gyógypedagógus, és zenepedagógus /már nyugdíjas/ révén a harmóniák, a hangjuk, a zene felépítése teljesen elkapott. Aztán pár hónap műlva jött Jaejoong dráma „Protect the Boss”

o1. OST. ” I’ll Protect You”
és itt teljesen elkaptak örökre  TVXQ 5,. Minek utánna tényleg megszállott rajongójuk lettem, / my bias Kim Jaejoong/, csak 2013-14-ben néztem ill hallgattam meg más kpop,együtteseket.

TVXQ duo nem szeretem. Látványos, de szinte folyamatos plyback, ki nem éllhatom, tudom hogy a Duo erre képes csak, mert a “hangok” elmentek.

Yunho szóló albuma “Follow”nem rossz.                                      “Lassú tánc” Yoochun mini album nagyon jó.

JYP.  JY.Park, és az a stílus nagyon bejön, SzuJu, nem annyira, Későbbi másik nagy kedvenc BIGBANG, elfogúltságom, Taeyang, Női csapat. csak 2NE.1, és a legutóbbi a BLACKPINK.

BTS zenei tehetség, mindegyik kissrác, és jók együtt, de nem tudok rajongai értük, leragadtam, a legendánál TVXQ.5 megöregedtem 🙂

Ha Kim Jae Joong-ról, vagy JYJ, vagy TVXQ5, infó, vagy bármi kell abban profi vagyok, a többiről csak felületes véleményem van.

De, álatlában megnézek, meghallgatok mindent ami az utamba kerül. Legutobb Japán rock-kal barátkoztam, nem jött be.

Drámák

Mikor elfogytak jött a jelenidő, love, sorozatok, vigjáték, zenés darabok, /az egyik pl. egy szórakoztató cég debütálás előtti kiképző kollégiumába játszódott, betekintést engedett a kegyetlen hajtás, az egymásrautaltság, ezért pl az elsőre nagyon utált, valakiből a gyakornoki idő alatt elválaszhatattlan barát lesz stb,

és persze jó volt a zene kpop. musical darabok, mindenhol fantasztikus zenét produkáltak.

Aztán krimi, fantázia, jogi, mély bűnügyi /pedofil bűncslekmények, nagyon kegyetlen bemutatása a koreai alvilágnak …./stb.

Mivel elkapot a dráma láz mindenevő lettem. Voltak, és vannak szenzációsan jók kedvencek, meg lapos unalmas 1x nézhető.

Úgy kb mostanra tartok 700-800 db megnézésénél. plusz a fészen van a xilemon, nevű hölygy, aki többszőr járt koreába, beszél kinai, japán, és koreai, aki nagyon szókimondó, és mindig leirja a “frankót”, eleinte blogja volt azt követtem, és bármit ha kédeztél őszintén válaszolt, és a váraljai.gabor.com egy mérnök srác ő is egy őszinte plusz 5 évet élt kint, azt hiszem egy koreai leányzót vett el. ooooooSajnálom a szószátyárságom elkapott…..

pedig csak annyit akartam irni, hogy igen nagyon beleástam magam a koreai ember gondolkodásába, mitől fél, mitől szorong, és mitől érzi jól magát, és több forrásból tudva váltig állithatom, hogy a háborútól nem fél, megszokták ezt az állapotot, és azt vallják ha bármi is lesz, nekik most a jelenben ami fontos és kell, tanulni, dolgozni, szeretni szórakozni. Mindegyik dolgot teljes erőbedobással teszik. 🙂

Én még az a generáció vagyok, ahol egy patriárkális családmodel működött igy  nőtem fel, és az un. szocializmus is egy tekintélyelvű patriarkális elv szerint működött. Ezért nem volt nehéz megérteni a náluk a mai napig jelenlévő ugyan ezt, a szülők nagyszülők, tisztelete a családi szempontok elsőbbsége. stb. Korea az egytetlen olyan ázsiai ország ahol kristálytisztán és érintetlenül megmaradt a múlt, a hagyományok, azonban nekik teljesen sikerült összeötvözniük az új modern világgal, és működik 🙂

Még egy dolog a hazaszeretet ott nem smafu, hanem igazi / nem olyan megszállott szinten mint amilyen a régi japán katonáknál volt/ de tiszta szívből igazán jelen van,   és a katonaság letöltését persze szorongva mennek, de mindenki szivügyének tekinti,   mert aki egészséges és mégsem megy az az ő szemükben nem férfi.

Erről Yunho és Jae is igy gondolkozik, végül is úgy alakult hogy mind az 5-en csináltak maguknak, a vezetéssel karöltve egy szorakoztató katonaságot,